Варената царевица със сол е на особена почит сред плажуващите. Няма

...
Варената царевица със сол е на особена почит сред плажуващите. Няма
Коментари Харесай

Опасна ли е варената царевица на плажа?

Варената царевица със сол е на особена респект измежду плаж уващите. Няма нищо по-хубаво откакто морската вода и слънцето са " ти изпили " силите, да видиш по какъв начин по пясъка се носи загорял мъж, който подканва всички да опитат царевица та му.

Но, експертите предизвестяват, че сходно на доста храни, през лятото може да се натровим и от царевица. Факт е, че през летните горещини срокът на валидност на всяка храна е доста по-кратък.

Малцина си дават сметка, че в случай че не се съхранява вярно,  царевица та може да провокира сериозен стомашен дискомфорт. Сготвената храна става евентуално рискова, в случай че се остави за няколко часа при температури към и над 30 °.В сварената царевица бактериите, които могат да доведат до отравяне порастват бързо. Това са популярните през лятото Е. coli, а признаците са болки в корема, диария, повръщане, конвулсии, тресчица.

Много постоянно продавачите нарушават изискванията за предпазване на храните, които оферират на плаж а - варената царевица се разнася в найлонови пликове, чанти и кофи. Трябва доста да внимавате царевица та, която купувате да е прясна и да не е вчерашна, тъй като солта и горещите температури я вършат да наподобява свежа и прясно сварена.

Освен това няма гаранция, че царевица та е отгледана при верните условия. Случва се кочаните да се третират с рискови за хората пестициди.

Как да изберем прясна царевица ?

Миризма - в случай че ароматът ви отблъсне даже малко, по-добре е да откажете;
Цвят - водата в контейнера би трябвало да е транспарантна и гореща. Мътната и хладна вода е знак, че царевица та е вчерашна или към този момент са минали много часове от сваряването й.
Кочан  - " вчерашната " царевица има сивкав нюанс на кочана.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР